Pcsupport.cz
HST.cz HST.en HST.de

HST Vás zve na unikátní česko-švýcarský projekt Anne – Beze strachu hledět na nebe.
Jedná se o představení v netradiční interpretaci opery Gregorije Frida „Anna Franková“ (1968) ve spojení s kontrastním dílem Bohuslava Martinů „Kuchyňská revue“ (1927). Celé představení vznikne propojením vážné hudby s pantomimou.
Divák bude nejprve uveden do bezstarostného dětského světa plného her a fantazie „Kuchyňskou revue“ Bohuslava Martinů.

 

 

Jejím tématem je všem známé téma lásky, ale tentokrát mezi kuchyňskými předměty. Vařečka, kvedlačka, hrnec a poklička, a… Milostný trojúhelník však na našem jevišti neprožijí tanečníci baletu, jak je zamýšleno v libretu, ale mimové.


Příběh dále pokračuje skutečným životním příběhem mladičké dívky Anny Frankové, která se za 2. světové války ukrývala se svými rodiči, sestrou a s rodinou Van Daanových před nacisty. Do svého deníku, který dostala k narozeninám zaznamenává s překvapivým optimismem nejen prožitky běžného života mladé dívky - lásku, rozpaky, či neshody s matkou, ale i válečnou realitu. Naším cílem však není zaměřovat se na hrůzy druhé světové války, ale poukázat na to, že i dnes můžeme čerpat ze slov mladičké Anny, když říká, že nemá smysl se vzdávat, ale má smysl bojovat. Bojovat ať už každý sám, a nebo společně. Proti nenávisti, proti zlu, a to i když už síly i vůle ubývají.

 

Tato dvě díla s téměř shodným obsazením orchestru o šesti a devíti hráčích jsou si opakem nejen v náladě, ale i v historických souvislostech jejich vzniku. „Kuchyňská revue“ z roku 1927, proti deníku Anny Frankové z druhé světové války (opera z roku 1968). Propojení opery „Anna Franková“ s instrumentální skladbou „Kuchyňská revue“ Bohuslava Martinů je zajímavým sloučením po stránce hudební i interpretační a nabízí též bohaté využití pro režijní nastudování. Kontrast obou děl podporuje emotivnost a historickou naléhavost tématu světové války.

 

Anne Frank program 2

 

Anne text

 

 

 

 

Partneři / Partners

ST logo CZ stojate cerne2 partner seclogo  partner koalice E21 logo SPCR LOGO VERTICAL CZ RGB 280x226 IMD Logo Blue RGB E21 logo HK logo PRAHA1 dole 1radek RGB

 

loga partneri 280x226 slunce 280x226 roska 280x226 Kudyznudy.cz - tipy na výlet  LOGO PFM 2

 

 

 

 

 

 

Menu