Pcsupport.cz
HST.cz HST.en HST.de

Jako konzultant jsem spíše staromilec, tedy ten typ, co nesnáší módní slovní obraty. Když slyším, jak konzultanti mluví o „big data“ nebo „B2B aplikacích“, připomíná mi to patnáctileté a sex: Všichni o tom mluví, ale nikdo z nich to nedělá.

To se změnilo, když jsem dostal Fitbit – jeden z těch náramků, které dnes nosí každý. Pomocí GPS technologie a aplikací pro chytré telefony v reálném čase sledují, kolik kroků každý den uděláte, a přitom monitorují vaši váhu, kalorie, vodu, spánek a pohyb. Také se můžete spojit s přáteli a soutěžit s nimi, povzbuzovat je nebo jim prostě připomenout, že trochu zlenivěli. Tak trochu mi to připomíná Facebook pro fitness nadšence.

Fitbit a Průmysl 4.0 jsou v podstatě založeny na stejných základních konceptech (stejně jako například Facebook, Uber, Aribnb a Pokémon Go). Všechny určitým způsobem využívají aplikace, sociální média, GPS technologie, nositelnou elektroniku a big data (a brzy také virtuální realitu). A poskytují vyšší hodnoty za nižší cenu díky tomu, že jednak vytvářejí kontakt mezi lidmi a stroji, produkty, dopravou, informacemi a pak mezi lidmi navzájem (v podobě zákazníků, dodavatelů, pracovníků, manažerů atd.).

Síla Průmyslu 4.0 tkví v hesle „data mění chování“, a právě toho se Deloitte pro své klienty snaží docílit. Naším konečným záměrem je být jako Fitbit, ale pro velké a komplexní organizace. Toho dosáhneme stejným způsobem, jakým mě Fitbit každý den přiměje ujít 1 500 kroků navíc – umožníme společnostem lepší přístup k jejich vlastním datům, a to způsobem, který je relevantní, snadno se používá a probíhá v reálném čase. Tak, aby mohly reagovat. V oblasti výroby to znamená více produktů pro více klientů za kratší dobu – s menší potřebou strojů, lidí, čekání a přepravy. A to jak v továrně, tak v zasedací místnosti.

V současné době si Deloitte Digital v klíčových oblastech, jako je vývoj B2B aplikací, robotická automatizace procesů a pokročilá analytika drží přední postavení. A v čele chceme být, i pokud jde o integraci těchto prvků do nositelných technologií, produktů a strojů se senzory, a brzy i virtuální reality a holografických počítačových technologií.

Kombinace změny chování a uživatelsky přístupných technologií zlepšuje výkonnost – díky lepším datům, která mohou lidé na všech úrovních využívat k neustálému zlepšování výkonnosti. Stejně jako mi Fitbit pomohl shodit 10 kg za půl roku, aniž bych musel platit za členství v posilovně, tak i Průmysl 4.0 slibuje nižší náklady, nižší pracovní kapitál a vyšší tržby bez nutnosti složitých ERP systémů a vysokých investic do provozu a vybavení.

 

Deloitte fitbit 1000px

Můj Fitbit

 

Deloitte OpEx app screenshot 1000px

Naše nová aplikace „Digital OpEx“

Partneři / Partners

ST logo CZ stojate cerne2 partner seclogo  partner koalice E21 logo SPCR LOGO VERTICAL CZ RGB 280x226 IMD Logo Blue RGB E21 logo HK logo PRAHA1 dole 1radek RGB

 

loga partneri 280x226 slunce 280x226 roska 280x226 Kudyznudy.cz - tipy na výlet  LOGO PFM 2

 

 

 

 

 

 

Menu