Pcsupport.cz
HST.cz HST.en HST.de

Hackathon pro nadějné programátory, debata o budoucnosti s osmiletými školáky nebo účast nadějných studentů z regionu – to jsou některé aktivity Deloitte v rámci světového summitu Singularity University (SU). Ten proběhne 5. a 6. března 2018 poprvé v Praze. Deloitte je od roku 2013 celosvětovým platinovým partnerem Singularity University.

 

Singularity University je vzdělávací a inovační organizací využívající technologie k řešení největších světových výzev. Snaží se ukázat, kam civilizace směřuje a jak bude vypadat v následujících desítkách let. Představuje trendy ze světa technologií a snaží se vyvolat diskuzi na téma budoucnost vzdělávání, bankovnictví, umělé inteligence, medicíny, etiky nebo třeba kriminality.

 

Deloitte v ČR spouští v rámci summitu několik doprovodných aktivit. „Považujeme za nutnost, reagovat na vzrůstající potřeby klientů, kteří chtějí porozumět tomu, co přinese budoucnost a technologie a jak to ovlivní jejich firmy,“ říká Senta Čermáková, ředitelka inovací v Deloitte.

 

Jednotlivé akce zapojí co nejširší veřejnost, od dětí a studentů až po klienty a představitele největších českých firem, do mezigenerační debaty o technologiích a jejich budoucnosti.

 

„Chceme poskytnout příležitost zúčastnit se i lidem, kteří se nepohybují ve světě byznysu a vstupné je pro ně příliš vysoké. Především zapojíme mladší generaci, jíž se otázky zodpovídané prostřednictvím SU přímo dotýkají. Právě tito mladí lidé budou v budoucnosti, kterou teď vytváříme, žít,“ dodává Senta Čermáková.

 

Deloitte plánuje několik mezigeneračních aktivit:

  • Třídenní Young Guns Hackathon je soutěž pro nadějné studentské týmy, které chtějí předvést svůj talent v oboru programování, nebo kreativitu v rámci tvorby videí. Mezi témata patří automatizace rozpoznávání tváří, chatboti nebo rozšířená realita. Vítězné týmy získají lístky na konferenci a kapesné ve výši 30 000 Kč.
    Hackathon bude Deloitte replikovat i v dalších zemích, kam SU v budoucnu zavítá. Partnery pražského hackathonu jsou vývojáři aplikací Juicymo, tvůrci interaktivních nástrojů pro konference Myia a vydavatelství Economia.
  • Do debaty zapojuje Deloitte i osmileté žáky v rámci programu KidsXO. Děti ze školy Dino Schools of Prague a Duhovka Group a také děti zaměstnanců a klientů Deloitte dostaly možnost ztvárnit svou vizi budoucnosti výtvarně a slohově. Autoři nejúspěšnějších děl budou pozváni do dětského salonku summitu, kde budou mít možnost setkat se s některými řečníky. Svoji tvorbu také představí na summitu.
  • Speciální pozvání na summit získá i 28 perspektivních studentů z dalších zemí regionu, v nichž Deloitte působí (např. Slovensko, Polsko, Maďarsko a Rumunsko).
  • Pro klienty Deloitte je připravena neformální večeře a setkání s řečníky SU na pražském magistrátě. Záštitu nad celou akcí převzal magistrát hlavního města Prahy.
  • Na třech interaktivních workshopech Next budou mít klienti Deloitte možnost prodiskutovat spolu s vizionáři a experty firmy poznatky z konference a konkrétně prozkoumat aktuálně dostupná řešení, která pomohou připravit jejich firmy na změny, které budoucnost přinese.

 

Do workshopů Deloitte Next se zapojí tito spíkři:
- Téma Future of Work – John Hagel, Deloitte Center of Excellence, USA
- Téma Future of Energy – Ramez Naam, Singularity University, USA
- Téma Future of Banking – Frank Schwab, Německo

 

Více informací naleznete na www.deloitte.cz/SUPrague.

Partneři / Partners

ST logo CZ stojate cerne2 partner seclogo  partner koalice E21 logo SPCR LOGO VERTICAL CZ RGB 280x226 IMD Logo Blue RGB E21 logo HK logo PRAHA1 dole 1radek RGB

 

loga partneri 280x226 slunce 280x226 roska 280x226 Kudyznudy.cz - tipy na výlet  LOGO PFM 2

 

 

 

 

 

 

Menu