Pcsupport.cz
HST.cz HST.en HST.de

V červnu 2016 bude uveden do zkušebního provozu nejdelší tunel na světě - Gotthardský úpatní tunel. Tento železniční tunel je součástí projektu NEAT, který vznikl za účelem zlepšení železničního tranzitu Švýcarskem ve směru sever-jih. K jeho uvedení do provozu přispěla mimo jiné i společnost AMATIC s.r.o. (Jíloviště), a to vysoce specifickým řízením a řídicími systémy v oblastech větracích a chladicích systémů a požárních signalizace. Všechny tyto systémy přispívají k bezpečnosti v tunelu a udržují zde optimální klima. Specialisté pro průmyslové řízení museli při své práci na stavbě století čelit velkým výzvám.

 

 

Gotthard tunnel 1Jíloviště – ohromné skalnaté kaverny hluboko v horském masivu, teploty až 40°C a cesta do práce vedoucí ze Sedrunu 800 m do hloubky nebo z Erstfeldu 25 km do nitra hory: i pro nejzkušenější pracovníky společnosti AMATIC byl a je Gotthardský úpatní tunel dobrodružným pracovištěm.

 

Společnost AMATIC navrhovala a realizovala pro Gotthardský úpatní tunel řízení a řídicí systémy pro elektrická zařízení, klimatizační techniku i sanitární systémy. Díky firmě z Jíloviště je tak zajištěno, aby i na nejteplejších místech hory bylo vždy optimální klima pro personál i pro cestující v případě nutnosti nouzového opuštění vlaku. Kromě toho budou řídicí systémy firmy AMATIC v případě vzniku požáru zabraňovat jeho rozšiřování.

 

Během pěti let investovalo kolem 50 inženýrů, IT specialistů a referentů ze Švýcarska a České republiky do projektu 50.000 pracovních hodin. Dokončení všech prací je plánováno na konec května 2016. Zadavatelem projektu bylo konsorcium ARGE EquiTec Gotthard ETG.

 

Gotthard tunnel 3V oblastech provozních a bezpečnostních systémů má AMATIC dlouholetou zkušenost, např. z projektů Gotthardského silničního tunelu nebo obou luzernských tunelů Schlund a Spier. Díky těmto zkušenostem firma v roce 2012 zvítězila ve výběrovém řízení pro Gotthardský úpatní tunel.

 

O společnosti AMATIC
Firma AMATIC se specializuje na průmyslovou automatizaci. Společnost má hlavní sídlo v Jílovišti a je partnerským podnikem společnosti Amatic AG ve Švýcarsku. Celkově firma aktuálně zaměstnává 28 pracovníků.

 

 

Kontakt a další informace:

AMATIC S.R.O
Ing. Marcel Gurtner, jednatel/vedoucí projektu Gotthardského úpatního tunelu
Pražská 260
252 02 Jíloviště
Tel. +420 777 724 494 (Ing. Viktor Ptáček)
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
www.amatic.cz

 

Gotthard tunnel 2

Partneři / Partners

ST logo CZ stojate cerne2 partner seclogo  partner koalice E21 logo SPCR LOGO VERTICAL CZ RGB 280x226 IMD Logo Blue RGB E21 logo HK logo PRAHA1 dole 1radek RGB

 

loga partneri 280x226 slunce 280x226 roska 280x226 Kudyznudy.cz - tipy na výlet  LOGO PFM 2

 

 

 

 

 

 

Menu