Pcsupport.cz
HST.cz HST.en HST.de

Sotva skončily prázdniny a hned myslíme na další. Podzimní, ale hlavně pak ty zimní, lyžařské. Stejně tak to dělá i časopis SWISSmag, který se právě vydává z tiskárny na cestu ke svým čtenářům. Milovníkům Švýcarska představí (možná) novou aktivitu – skitouring, pohyb na lyžích nahoru a dolů v terénu, který se definuje jako alpský. A protože Švýcarko je domov Alp, je i domovem tohoto úchvatného sportu. Vedle toho přinese mnoho další inspirace nejen cestovatelské, ale i kulturní, kulinářské, z oblasti designu či byznysu. Vše se podívejte na obrazový obsah níže. Pěkné počtení!

SWISSmag 21 vychází 12. 9. 2019

Předplatné časopisu SWISSmag můžete objednat zde.

Časopis si můžete objednat i v ESHOPU.

Časopis SWISSmag ve verzi pro tablety a chytré telefony si můžete zakoupit na portálu PUBLERO nebo na portálu Floowie.

 



Cesta mezi lány révy vinné

Nepotrvá dlouho a uzavře se třetí desetiletí od chvíle, kdy Bettina Lobkowicz získala vinohrady na Mělnicku. V cizí zemi dokázala přeměnit někdejší státní statek na prosperující firmu moderního střihu. Občas ji přitom překvapila některá česká specifika – v pozitivním i negativním smyslu.


Švýcarské hokejové povstání

Švýcarsko a hokej. Už to jde zase dohromady, také máte ten pocit? Ono to ale šlo dohromady vždycky, jen v posledních letech je švýcarský hokej opravdu náležitě vidět. Země helvétského kříže bezpochyby prožívá to šťastnější hokejové období a klidně by se dalo říci hokejovou horečku. Pokud vás výsledky anebo alespoň hra Švýcarů na posledním světovém šampionátu na Slovensku příjemně překvapily, pak možná přijmete pozvání na švýcarské zimní stadiony.


James Bond na Schilthornu před 50 lety

V květnu tohoto roku uplynulo 50 let od konce natáčení legendárních bondovských scén na Schilthornu. Připomeňme si historii kinematografie, bez níž by slavný švýcarský vrchol dnes vlastně nevypadal tak, jak vypadá. Film V tajné službě Jejího Veličenstva s Georgem Lazenbym v hlavní roli se tu natáčel v období od října 1968 do května 1969.


Czapek Genéve: Příběh nádherných hodinek ještě nekončí

Příběh hodinek Czapek je působivý. Nepostrádá dobrodružství, tajemství a naštěstí ani úspěch. A patří k němu i fakt, že pokud nejste opravdovými insidery, vzdělanými fanoušky luxusních hodinek, nejspíš značku Czapek ani neznáte. Ovšem Czapek Genève, to bývaly hodinky pro znalce. A pro honoraci. No a dnes, více než 150 let po založení značky, tomu vlastně není jinak.


Harry Guhl - spolumajitel Czapek Genève


Na lyžích na vrchol

Skitouring či prostě lyžařská turistika je fenomén, který rok od roku sílí, ba možná právě zažívá boom. Zimní hory jsou úchvatné – o to víc, když je na nich člověk jen sám s kamarády a neruší je sloupy lanovek. I byť jen jediný sjezd přece chutná mnohem lépe, když si jej odpracujete cestou vzhůru. A Švýcarsko? Jako centrum evropských hor je i středobodem tohoto sportu. Ne že by skialpinisté nejezdili i jinam, ale to nejlepší a nejpestřejší se nachází zejména ve Švýcarsku.


Jak se spravuje horská chata?

Vypráví Gabi Aschwanden z Fridolinshütte

Gabi je charismatická a energická dáma v nejlepších letech, která má na starosti horskou chatu Fridolinshütte ve švýcarských Glarnských Alpách. Ta leží pod výraznou, horolezci a skialpinisty hojně vyhledávanou horou Tödi. Bývá proto často přeplněna, a tak se personál chaty rozhodně nenudí.


Jungfrau je zážitek i pro malé lyžaře

Švýcarsko je pokladnicí lyžařských drahokamů, přičemž oblast Jungfrau patří mezi ty nejblyštivější, skýtající největší zážitek, nikoliv však nejdražší. V jednom dni zvládnete výlet horským vláčkem, plnohodnotné lyžování, snowpark, sáňkování či dobrodružnou skalní stezku. Ani týden nebude stačit na to, aby se nabitý program vyčerpal. O odpočinkový den si však při rodinné dovolené nejspíš řeknou jako první rodiče.


Do Švýcarska za tlusťochem

Fatbike, vlastně tedy tlusté kolo, nabízí spoustu zábavy. V tuzemských i v alpských krajích především na sněhu, vždyť už se mu říká také snowbike. I když jako první ho v roce 1980 využil Francouz Jean Naud k přejezdu alžírské pouště. Až později se fatbike rozjel po Aljašce.


O lahodném masu

Mramorovaný rumpsteak, maso v kádi nebo klobásky ručně vázané. Maso má tisíce delikátních podob.


Tekutá krása ovoce

Jemností tají na jazyku a svádí k poznávání dalších. Precizní ovocné pálenky Fassbind jsou zrcadlem švýcarských prvotřídních chutí už od roku 1846 a nebojí se ani experimentů.


A mnoho dalšího najdete v aktuálním SWISSmagu 21.

Předplatné si můžete objednat ZDE.


Partneři / Partners

ST logo CZ stojate cerne2 partner seclogo  partner koalice E21 logo SPCR LOGO VERTICAL CZ RGB 280x226 IMD Logo Blue RGB E21 logo HK logo PRAHA1 dole 1radek RGB

 

loga partneri 280x226 slunce 280x226 roska 280x226 Kudyznudy.cz - tipy na výlet  LOGO PFM 2

 

 

 

 

 

 

Menu